in English
KATAJAHOVI 
Yrttipoimijakortti

Poimijakortti

Kauppayrttineuvojana (KYN) ja sienineuvojana (KSN) olen koulutettu tunnistamaan, käsittelemään kaupallisesti luonnonyrttejä ja metsäsieniä sekä kouluttamaan luonnonyrttien ja metsäsienien poimijoita.

Kun olet kiinnostunut poimimaan luonnonyrttejä myyntiin, haluat ehkä osoittaa taitosi yrttien ostajalle. Monet yritykset ostavat luonnosta kerättyjä tuotteita mieluiten henkilöltä, joka varmasti tuntevat yrtit ja sienet sekä osaa käsitellä niitä oikein ennen niiden luovuttamista ostajalle.

Suomessa on markkinat luonnosta poimituille yrteille (osa luonnonyrteistä on entisiä kauppayrttejä). Nämä yrtit ovat Eviran mukaan ei-uuselintarvikkeita. Koulutan sinut poimimaan myös muita Suomessa kasvavia luonnonyrttejä oman valintasi mukaan kts. listalta.

Kun haluat luonnonyrttien tai metsäsienien poimijakortin ja / tai siihen leiman jostakin luonnossa kasvavasta yrtistä tai sienestä, ota yhteyttä, niin koulutan sinut ja testaan tietosi. Tentin hyväksyttävästi suoritettuasi saat mukaasi poimijakortin, johon merkitsen suorittamasi yrtit. Poimijakorttiin saat myös oman poimijanumeron. Poimijanumero on johdettu omasta keruutuoteneuvojan numerostani 6455. Tämä tarkoittaa sitä, että takaan taitosi.

Koulutuksia voidaan järjestää ympäri vuoden, tentit ovat pääasiassa kasvukauden aikana.  Koulutus on pääasiassa Pornaisissa, Uudellamaalla (Järvenpään ja Porvoon välillä). Pyynnöstä koulutan ja pidän tenttejä myös muualla, jos matkakustannukset korvataan. Yhden illan aikana kertaan poimijan työn perusteet ja esittelen tarkasti 3 kasvia. Illan hinta on 45€. Samaa luentoa mahtuu kuuntelemaan monta ihmistä.

Luennon päätteeksi pidettävä tentti ja leima poimijakorttiin:

  1. tentti 20€
  2. leima 15€
  3. leima 10€

Poimijakortin leimojen hinnat ilman luentoa/henkilö:

  1. leima 40€
  2. leima 35€
  3. leima 30€
Satu Hovi kauppayrtti- ja sienineuvoja.
Vanha puupiirros yrteistä.